760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

spelgrupper

GJK - GERTRUD JAKOBSSON KAPELL

Trion framför musik inom olika genrer och rör sig fritt mellan folklig världsmusik, visa, jazz och klassiskt. Den blandningen hittar de i Gertruds egenkomponerade sånger men också i arrangemang av svenska visklassiker, franska chansons m.m. Naturligtvis framförs alltid en eller annan sång även på Gutamål, det gamla gotländska språket som har levt vidare.

Gertrud Jakobsson: Med sång och flöjt som sina instrument, är hon utbildad vid Ingesunds musikhögskola i Arvika och är väl bevandrad i många musikstilar. Gertrud som har en genuin scennärvaro och inlevelse i sitt musicerande skriver poetiska sångtexter om lust och längtan och om vår plats i tillvaron. Hon har arbetat som musiker, sångerska, skådespelare, tonsättare och pedagog i huvudsak på Gotland men flyttade för ett år sen till Örebro och jobbar på Kulturskolan i Kumla som sångpedagog.

Ylva Åkesson: bördig från Gotland. Efter utbildningen vid Musikhögskolan i Göteborg, har hon arbetat som gitarrist och pedagog i skilda sammanhang. En flitigt anlitad ensemblemusiker och ackompanjatör som numera är verksam som gitarrlärare i Örebro. Ylva rör sig på ett självklart, tydligt och musikaliskt obehindrat sätt mellan olika musikstilar.

Tommy Nilsson: Den skånske dragspelaren som hamnat i Örebro är intresserad av många musikstilar. Med sin uttrycksfulla ton, i kombination med gedigen teknik, har han tagit del av musik från skiftande kulturer, i vitt skilda sammanhang. Tommy är verksam i olika konstellationer med både argentinsk tango, visor, psalmer, klezmer och balkanmusik på repertoaren. Sina kunskaper delar han med sig av på Örebro Kulturskola där han arbetar sedan flera år.

Kontakt:
Gertrud Jakobsson, Tel: 070-543 61 53.

Gertruds hemsida