760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

Bilder

2016

Låtkurs i Närkes Kil 18 november
En solig lördag i november var det återigen dags för låtkurs i Närkes Kil, en tradition eftersom det i år var 4-årsjubileum. 

Ingrid Ekman och Ove Magnusson var kursledare Förutom kurs även trevligt med sopplunch och fika

Spelmansstämma i Wadköping 3 september
Det blev en mycket trevlig och fin stämma i Wadköping även i år. Till en början såg det ut att bli regn så för att vara på säkra sidan flyttades allspel och uppspel in i teaterladan, det gjorde ingenting för det blev en varm och skön stämning där inne. Det bjöds på ett varierat program, särskilt uppskattat var minikonserten med årets spelmansprofil Olof Ericsson. Sedan kom solen fram rätt snart och buskspelen klingade fint i vinklar och vrår. 
På kvällen var det sedan konsert och dans med/till gruppen Boot. Läs mer om stämman i kommande nummer av Stämning. 

Uppvärmning inför allspel Allspel under ledning av Pehr Falkenström Årets spelmansprofil Olof Ericsson Ad Hoc-orkestern Kringel E18 Buskspel

Den 6 augusti var det premiär för spelträff i Brevens Bruk - Spelmän från Närke, Sörmland och Östergötland träffades och hade en mysig spelträff som gav mersmak inför kommande år. 

Den 16 juli var det dags för folkmusikfest i Stripa - Den inleddes med allspel och det var gott om både spelmän och publik. Sedan följde uppspel, låtstuga och buskspel -det senare fick mest bli inomhus då vädrets makter inte riktigt var på spelmännens sida. Men med en stämning som var på topp och tillgång till gott fika och god mat så kunde värmen hållas i allafall. 

Allspel Ljusnarsbergarnas spelmän Skåpfika Buskspel

Spelmansstämman i Siggebohyttan ägde rum för 87:e året i följd - i år regnade det så stämman fick vara i logen. Läs mer om stämman i kommande nummer av Stämning. 
Fotograf: Polina Djusembeyeva

Visstuga med Lena Linder Allspelet leddes av Isak Björklund Unga Glysar spelade upp vad de lärt sig på kursen Bärgslaget spelade till dans

Årsmötet 2016 - Gunnel T Sandberg avtackades efter 5 år som ordförande. Nya ordföranden Birgitta Linder hälsades välkommen liksom nya ledamoten Polina Djusembeyeva. Ett trevligt årsmöte som inleddes med en fantastisk konsert med riksspelmannen Olof Ericsson, sedan följde även spel och dans, middag och tårtkalas! 

En mycket uppskattad konsert med riksspelmannen  Olof Ericsson Gunnel avtackades och Birgitta Linder välkomnades som ny ordförande. Nya styrelsen! Spel till dans!

Olof Ericsson spelade på årsmötet i början av mars och spelade då bl a dessa två polskor - den första efter spelman Glys, Karl Karlsson-Fahlström, Tysslinge - "Skrap Ollas polska" - och den andra efter Carl Viktor Rulin, Lerbäck, nr 61 i SvL. 

 Några bilder från årets upplaga av FOLK AT HEART!!!

Fafner Kringel Trio med Umpa Ad Hoc-orkestern Anna och Olof Örebro spelmanslag Olle Linder med familj och vänner