760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

Bilder

2016

Låtkurs i Närkes Kil 18 november
En solig lördag i november var det återigen dags för låtkurs i Närkes Kil, en tradition eftersom det i år var 4-årsjubileum. 

loading...

Spelmansstämma i Wadköping 3 september
Det blev en mycket trevlig och fin stämma i Wadköping även i år. Till en början såg det ut att bli regn så för att vara på säkra sidan flyttades allspel och uppspel in i teaterladan, det gjorde ingenting för det blev en varm och skön stämning där inne. Det bjöds på ett varierat program, särskilt uppskattat var minikonserten med årets spelmansprofil Olof Ericsson. Sedan kom solen fram rätt snart och buskspelen klingade fint i vinklar och vrår. 
På kvällen var det sedan konsert och dans med/till gruppen Boot. Läs mer om stämman i kommande nummer av Stämning. 

loading...

Den 6 augusti var det premiär för spelträff i Brevens Bruk - Spelmän från Närke, Sörmland och Östergötland träffades och hade en mysig spelträff som gav mersmak inför kommande år. 

loading...

Den 16 juli var det dags för folkmusikfest i Stripa - Den inleddes med allspel och det var gott om både spelmän och publik. Sedan följde uppspel, låtstuga och buskspel -det senare fick mest bli inomhus då vädrets makter inte riktigt var på spelmännens sida. Men med en stämning som var på topp och tillgång till gott fika och god mat så kunde värmen hållas i allafall. 

loading...

Spelmansstämman i Siggebohyttan ägde rum för 87:e året i följd - i år regnade det så stämman fick vara i logen. Läs mer om stämman i kommande nummer av Stämning. 
Fotograf: Polina Djusembeyeva

loading...

Årsmötet 2016 - Gunnel T Sandberg avtackades efter 5 år som ordförande. Nya ordföranden Birgitta Linder hälsades välkommen liksom nya ledamoten Polina Djusembeyeva. Ett trevligt årsmöte som inleddes med en fantastisk konsert med riksspelmannen Olof Ericsson, sedan följde även spel och dans, middag och tårtkalas! 

loading...

Olof Ericsson spelade på årsmötet i början av mars och spelade då bl a dessa två polskor - den första efter spelman Glys, Karl Karlsson-Fahlström, Tysslinge - "Skrap Ollas polska" - och den andra efter Carl Viktor Rulin, Lerbäck, nr 61 i SvL. 

 Några bilder från årets upplaga av FOLK AT HEART!!!

loading...