760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

Bilder

2015

7 november
Låtkurs i Närkes Kil
Thomas Eriksson och Stefan Backius lärde ut låtar från södra och norra länsdelen - en givande och trevlig dag med många nya fina låtar att lägga till repertoaren. 

loading...

Polska efter Gustaf Wallin, nr 4 i Svenska Låtar, Västmanland, spelas av Thomas Eriksson

Hamburgska efter Carl Viktor Rulin, Lerbäck, SvL nr 139, spelas av Thomas Eriksson

Kadrilj från Hällefors, spelas av Stefan Backius

Polska "lilla varianten" efter Viktor Gustafsson, Hjulsjö, spelas av Stefan Backius

Polska "stora varianten" efter Viktor Gustafsson, Hjulsjö, spelas av Stefan Backius
Rapport från första spelmansstämman i Lekhyttan, klicka här !

29 augusti
Spelmansstämma i Wadköping

Övre bilden; allspelet som leddes av Olle Linder. Undre bilden;  Det gästande Skäggmanslaget - Wille Grindsäter, Thore Härdelin och Bengt Lindroth.

1 augusti
Spelmansstämma i Brevens Bruk

För 26:e gången hölls det spelmansstämma i Brevens Bruk - solen sken och det var gott om både spelmän och publik. Stämman var ett samarrangemang av spelmansförbunden i Sörmland, Östergötland och Örebro län. 

loading...

24 maj
Spelmansstämma i Siggebohyttan

Det blev en välbesökt och uppskattad spelmansstämma i Siggebohyttan, solen sken och det var lagom varmt även för de som hade folkdräkt. Även i år hade barnen från Unga Glysarlägret sin avslutning på stämman - de var med på allspelet och spelade även några egna låtar. Det känns skönt att återväxten verkar vara tryggad. Stämman avrundades i år med dans på logen.
 

loading...

7 mars
Årsmöte i Lindesbergs Arena tillsammans med Folkdansringen. Ett trevligt årsmöte med flera nya invalda ledamöter. Mötet inleddes med en fin konsert med riksspelmannen Anders Norudde. Han bjöd bla på låtar nedtecknade av Bergeving fr Karlskoga och låtar efter Glysen, spelade på flera olika instrument -förutom  fiol även moraharpa och säckpipa. 
Efter mötet följde allspel och dans, middag och kaffe med tårta. 

loading...

21 Febr
Spelträff på Abrahams Gård i Kopparberg - Ljusnarsbergarnas Spelmän tillsammans med ÖLFM ordnade en jättemysig och rolig spelträff. Allspel och buskspel i fina salonger och god soppa + kaffe med dopp - stämningen var på topp! 

loading...