760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

Spelgrupper

översikt

AdHoc-Orkestern
Vi spelar eget folkmusikmaterial blandat med utmärkta låtar som andra har gjort! Gärna någon jazzinspirerad låt och gammal goding från förra seklet också emellanåt. Skön sättning med tre fioler, en kontrabas, banjo och ett dragspel ger bra drag på dansgolvet!

Bergslagernas Spelmansgille
Gillet framträder gärna med ceremoniell musik vid konserter, bröllop m.m. och spelar med förtjusning dansmusik, både hela laget och i mindre konstellationer.

Blå Bergens Harmonier
Våra instrument är: Durspel, munspel, cittra. träblås, sträng och stråkinstrument.
Vi spelar profan musik, till dans och olika publikframträdanden.

Bärgslaget
Bärgslaget spelar svensk folkmusik, mycket från Bergslagen men även låtar från övriga delar av landet. Vi spelar också nyskrivna låtar komponerade av våra egna medlemmar.
Instrument just nu i gruppen är fiol, nyckelharpa, cittra, munspel, gitarr, mandolin och ibland bas.

Fafner
Vi är tre spelmän, Jörgen Stenlund, Maggi Karlsson och Elisabeth Lundberg som spelar svensk folkmusik. Vår musik är en bruksmusik, d.v.s. den kan fylla flera funktioner och kan vara användbar i olika sammanhang t.ex. till dans och som inslag vid  bröllop, dop, begravningar, fester och vid representation.

Fel Dur
Vi kallar oss för "Fel Dur" och har funnits i olika konstellationer sedan början av 80-talet.
Vi spelar gärna till folkdans, gammeldans och gillesdanser samt till underhållning.

Fiol4You
Folkmusikduo som gärna spelar på bröllop och andra högtidliga tillfällen i livet.

GJK - Gertrud Jakobsson Kapell
Trion framför musik inom olika genrer och rör sig fritt mellan folklig världsmusik, visa, jazz och klassiskt. Den blandningen hittar de i Gertruds egenkomponerade sånger men också i arrangemang av svenska visklassiker, franska chansons m.m. Naturligtvis framförs alltid en eller annan sång även på Gutamål, det gamla gotländska språket som har levt vidare.

Inge Widars
Inge Widars är ett gäng spelmän som spelar folkmusik till dans och underhållning. Vi består av ca 10 personer som alla har en lång bakgrund inom musiken.

Knafver
Knafver är ett glatt gäng som tycker om att spela och trivs tillsammans. Vi spelar gammeldansmusik som exempelvis hambo, schottis, vals, snoa, mazurka för att nämna några. Vi hämtar vår repertoar från såväl den gamla traditionella folkmusiken som nutida musiker.

Kringel
Kringel består av Karin Nordberg på fiol och Ingrid Ekman på flöjt. En folkmusikduo som gärna spelar låtar från Blekinge och Närke, och andra  låtar som de gillar.  

Kultingarna
Kultingarna är ett spelmanslag med rötter i fd Örebro Nyckelharpsgille. Gruppen bildades i slutet av 1980-talet av ett gäng musikanter som några år tidigare börjat spela tillsammans hemma i nyckelspelmannen Ingvar Antonssons källare i Lillån, Örebro. I kultingarna sätts spelglädjen högt.

Latorpsbruks Orkester
Vi är ett tiotal spelmän/spelkvinnor med fiol, dragspel och någon gitarr, boende i Latorp med omnejd och spelar företrädesvis låtar från trakten.

Livet är kort
Vi förgyller ert kalas med snabba och bara bra låtar. Vi spelar gärna fort och så länge vi hinner!

Ljusnarsbergarnas spelmän
Ljusnarsbergarnas spelmän bildades i januari 2012, vår samlingspunkt är Kopparberg. Vi träffas en gång i veckan och har både lokal och "utsocknes" folkmusik på repertoaren.

Trio GPS
Svensk folkmusik i arrangemang av Hans Wahlgren, varvas med egna kompositioner,
samt bearbetning och arrangemang av musik från olika delar av världen.

Trio med umpa
Med inspiration från vår guru Konsta Jylhä och hans bibel fylld med finska hits,
låter vi tramporgeln klinga för att få vårt karaktäristiska sound.

Tröstlösa Kapell
Tröstlösa Kapell är en mindre folkmusikgrupp med inriktning på låtspel och visor. Vi spelar både till dans och fest, till exempel bröllop. Gruppen som varit igång sedan början av 2000-talet har sedan flera år uppträtt med visprogram på Jeremiasdagen i Wadköping.   

Örebro Spelmanslag
 Örebro Spelmanslag bildades 1992 och har ca 25 medlemmar idag. I våra stadgar står att vi vill göra folkmusiken tillgänglig för allmänheten och att stödja spel av traditionella låtar inom fria ramar.

Saknas din grupp? Eller behöver din grupp uppdatera sin info, eller kanske byta bild eller lägga in ett video-eller ljudklipp - hör av er till hemsidan!