760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

Aktuellt

utanför länet

Uppdaterad 2020-05-05

Hej spelmansförbund i våra grannlandskap!

Måste tyvärr meddela att vi beslutat ställa in spelmansstämman i Mellösa kyrkby den 27 juni. Våra lokaler är små, själva platsen utomhus är också liten och vi får nog räkna med att det kommer ganska mycket folk om vi kör stämman. Det går inte ihop med nuläget. Tråkigt, för det fanns förutsättningar för denna nya stämma att bli en riktigt trevlig tillställning.
Hoppas att ni har några evenemang som är möjliga att genomföra nån gång under sommaren, så att inte alla levande mötem försvinner.

Bästa hälsningar
Anita Hedlund


------------------------------------------------------------

Överdrivet optimistiska? Kanske det, men ingen kan veta hur länge Coronasmittan håller sitt grepp.
Sörmlands Spelmansförbund vill ändå fortsätta hoppas ett tag till, att vår nya spelmansstämma i slutet av juni kan genomföras. Det känns också bra att ha något roligt att se fram emot.
 
Den nästan 100-åriga spelmansstämman i Julita vid midsommartid är nedlagd, den hade överlevt sig själv. I stället arrangeras i år för första gången en spelmansstämma i Mellösa kyrkby, mitt i Sörmland.
 
Stämman blir i det mindre, intimare formatet och hålls på hembygdsgården mitt i kyrkbyn. På gårdarna runtom finns gott om platser för buskspel. Under förmiddagen anordnas kurser kring traktens traditioner av folkmusik, visor och dans. Stämman avslutas med kyrkmarsch och konsert i Mellösa kyrka.
 
Hjärtligt välkomna till Sörmland!
 
För Sörmlands Spelmansförbund
Anita Hedlund
producent och kontaktperson
tel 070-218 16 68
loading...

Spelmansstämmor utanför länet hittas här!