760103__violin-wallpapers-backgrounds-guitar-resolution-high-brown-reptiles-wallpaper-beautiful-background_p

Spelgrupper

översikt

AdHoc-Orkestern
Vi spelar eget folkmusikmaterial blandat med utmärkta låtar som andra har gjort! Gärna någon jazzinspirerad låt och gammal goding från förra seklet också emellanåt. Skön sättning med tre fioler, en kontrabas, banjo och ett dragspel ger bra drag på dansgolvet!

Bergslagernas Spelmansgille
Gillet framträder gärna med ceremoniell musik vid konserter, bröllop m.m. och spelar med förtjusning dansmusik, både hela laget och i mindre konstellationer.

Blå Bergens Harmonier
Våra instrument är: Durspel, munspel, cittra. träblås, sträng och stråkinstrument.
Vi spelar profan musik, till dans och olika publikframträdanden.

Bärgslaget
Spelar svensk folkmusik mest från Bergslagen. Instrument just nu i gruppen är fiol, nyckelharpa, cittra, munspel, klarinett, ibland träskofiol samt mandolin och bas när tillfälle ges. Vi spelar gärna till dans och i olika publika framträdanden.

Bäsksöta
Bäsksöta är en musikgrupp som består av fem amatörmusiker från Örebrotrakten.
Grundbesättningen är två sångare, durspel, fiol och bas, men även andra instrument förekommer.

Fel Dur
Vi kallar oss för "Fel Dur" och har funnits i olika konstellationer sedan början av 80-talet.
Vi spelar gärna till folkdans, gammeldans och gillesdanser samt till underhållning.

FiolForYou
Folkmusikduo som gärna spelar på bröllop och andra högtidliga tillfällen i livet.

GJK - Gertrud Jakobsson Kapell
Trion framför musik inom olika genrer och rör sig fritt mellan folklig världsmusik, visa, jazz och klassiskt. Den blandningen hittar de i Gertruds egenkomponerade sånger men också i arrangemang av svenska visklassiker, franska chansons m.m. Naturligtvis framförs alltid en eller annan sång även på Gutamål, det gamla gotländska språket som har levt vidare.

Inge Widars
Inge Widars är ett gäng spelmän som spelar folkmusik till dans och underhållning. Vi består av ca 10 personer som alla har en lång bakgrund inom musiken.

Knafver
Knafver är ett glatt gäng som tycker om att spela och trivs tillsammans. Vi spelar gammeldansmusik som exempelvis hambo, schottis, vals, snoa, mazurka för att nämna några. Vi hämtar vår repertoar från såväl den gamla traditionella folkmusiken som nutida musiker.

Kultingarna
Kultingarna är ett spelmanslag med rötter i fd Örebro Nyckelharpsgille. Gruppen bildades i slutet av 1980-talet av ett gäng musikanter som några år tidigare börjat spela tillsammans hemma i nyckelspelmannen Ingvar Antonssons källare i Lillån, Örebro. I kultingarna sätts spelglädjen högt.

Latorpsbruks Orkester
Vi är ett tiotal spelmän/spelkvinnor med fiol, dragspel och någon gitarr, boende i Latorp med omnejd och spelar företrädesvis låtar från trakten.

Livet är kort
Vi förgyller ert kalas med snabba och bara bra låtar. Vi spelar gärna fort och så länge vi hinner!

Ljusnarsbergarnas spelmän
Ljusnarsbergarnas spelmän bildades i januari 2012, vår samlingspunkt är Kopparberg. Vi träffas en gång i veckan och har både lokal och "utsocknes" folkmusik på repertoaren.

Stråkbälgarna
Folkmusikgruppen Stråkbälgarna är en studiecirkel inom NBV och består av tio musikanter på dragspel, fiol, bas och och gitarr, när nöden påkallar, även träskofiol och klarinett.

Trio GPS
Svensk folkmusik i arrangemang av Hans Wahlgren, varvas med egna kompositioner,
samt bearbetning och arrangemang av musik från olika delar av världen.

Trio med umpa
Med inspiration från vår guru Konsta Jylhä och hans bibel fylld med finska hits,
låter vi tramporgeln klinga för att få vårt karaktäristiska sound.

Åsas Kapell
Åsas kapell är en mindre folkmusikgrupp med inriktning på låtspel och visor. Vi spelar både till dans och fest, till exempel bröllop. Gruppen som varit igång sedan början av 2000-talet har sedan flera år uppträtt med visprogram på Jeremiasdagen i Wadköping.   

Örebro Spelmanslag
 Örebro Spelmanslag bildades 1992 och har ca 25 medlemmar idag. I våra stadgar står att vi vill göra folkmusiken tillgänglig för allmänheten och att stödja spel av traditionella låtar inom fria ramar.

Saknas din grupp? Eller behöver din grupp uppdatera sin info, eller kanske byta bild eller lägga in ett video-eller ljudklipp - hör av er till hemsidan!